Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kledingkast-expert.nl Online inspiratie & tips over de mogelijkheden, materialen en
prijzen van dressings en kasten op maat.
header image
Kledingkast-expert.nl

Vestiairekast: uitvoeringen, prijzen & inspiratie

Een vestiairekast is de ideale oplossing voor een opgeruimde hal vol met bergruimte. In zo’n kast kan je niet alleen je kleding en jassen ophangen, maar geef je ook een plekje aan andere accessoires zoals hoeden en schoenen. Welke soorten zijn er? Hoe kan je deze afwerken? Wat kost een standaard vestiairekast? En kies je beter voor op maat gemaakt of kant-en-klaar? Je leest het allemaal hier!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Gemiddelde prijzen voor een vestiairekast
Inspiratie: 4 voorbeelden
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Welke voordelen heeft een vestiairekast in de hal?

Een vestiairekast is een kast om je garderobe in op te bergen. Deze kast bevindt zich meestal in de hal en is perfect voor jassen, mutsen, hoeden, sjaals, … Je kiest voor een vestiairekast in de hal vanwege…

  • extra opbergruimte
  • een opgeruimde hal
  • aanwinst in je interieur
  • naar wens te bouwen

Benieuwd naar de opties voor jouw vestiairekast? Kom nu in contact met vakspecialisten!

vestiairekast in gang

 

Mogelijke uitvoeringen

Vestiairekasten zijn te maken in allerlei vormen en maten en met verschillende functies. Ook kan je kiezen voor kant-en-klare modellen, of voor puur maatwerk. Je hebt de keuze uit verschillende types, uitvoeringen en afwerkingen. Hieronder bespreken we de mogelijkheden:

 

1. Type vestiairekast

Er zijn in grote lijnen 3 soorten vestiairekasten te onderscheiden. Alle opties hebben bepaalde voor- en nadelen om rekening mee te houden:

 

Inbouwkast: deze kast is ingebouwd en daarom geheel op maat van jouw ruimte. De kast is onderdeel van je interieur en past perfect bij je huis. Bovendien staat de kast nooit in de weg, omdat die geïntegreerd is in je hal.

  • Je hoeft de kast van buiten niet schoon te maken. Op de plaatsen waar hij ingebouwd is, komt geen stof.
  • Je kan de kast niet verplaatsen naar een andere ruimte of meenemen als je gaat verhuizen. Maar de kast zorgt wel voor een hogere woningwaarde.

 

Losstaande kast: deze kast is niet ingebouwd en staat dus los in de ruimte. Dit heeft ook weer bepaalde voordelen. Bovendien kan je kiezen voor een kast op maat, maar ook voor een kant-en-klare optie.

  • Je kan deze kast verplaatsen naar een andere ruimte en meenemen als je gaat verhuizen.
  • Je moet deze wel schoonmaken aan de buitenkant. Bovendien staat de kast los in de ruimte, waardoor het meubel mogelijk niet goed past bij de rest van je huis.

 

Open vestiairekast: een open vestiairekast bestaat meestal uit losse onderdelen zoals een roede, een schoenenrekje, een ladekast, … Hierdoor heeft de kast een open uitstraling en weet je direct waar je moet zijn. Dit is bovendien ook handig voor kinderen.

  • Je ziet direct waar je moet zijn. Bovendien kan je alles makkelijk verplaatsen en meenemen bij een verhuizing.
  • Kan rommelig zijn als er te veel spullen liggen of hangen. Bovendien wordt het sneller stoffig of vies.

 

2. Materialen

Voor de afwerking van je kast zijn er verschillende opties mogelijk. Echt grote voor- en nadelen bij de verschillende soorten zijn er niet, het is vooral een kwestie van smaak:

  • MDF: staat ook wel bekend als multiplex density fireboard. Dit bestaat uit vezels op basis van houtafval dat met verhitte hars onder druk verlijmd is. Het heeft een glad oppervlak en kan niet kromtrekken.
  • Multiplex: dit bestaat uit dunne lagen aan elkaar gelijmd naald-, hard-, of fineerhout. Multiplex planken zetten amper uit, blijven in balans en hebben een grote draagkracht. Bovendien heeft het de look van echt massief hout.
  • Plaatmateriaal met laminaat: dit is een dun materiaal en simpel aan te passen voor jouw huis. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor hetzelfde laminaat als op je vloer. Zo vormt de hele hal een mooi geheel.
  • Massief hout: dit geeft een luxueuze uitstraling aan je vestiairekast. Wel is massief hout veel duurder dan de andere materialen. Hierdoor is de uiteindelijke kostprijs ook hoger.
  • Metaal: past onder andere goed als je een vintage inrichting hebt. Metaal kan je ook gebruiken bij open kasten. Dan heb je een meer industriële look. Dit moet natuurlijk wel passen bij de rest van je interieur.

 

3. Afwerking

Ook qua afwerking is er van alles mogelijk. Bij een kant-en-klare optie heb je natuurlijk minder de kans om de kast aan te passen. Maar zeker bij een op maat gemaakte vestiairekast is veel mogelijk, zoals:

  • Deuren: met/zonder/gedeeltelijk
  • Planken en/of roede
  • Deels open/dicht
  • Met/zonder handgrepen
  • Verven of natuurlijke look
  • Binnenkant bekleden of niet
  • Een schoenenrek toevoegen
  • Een bank integreren

 

4. Kant-en-klare vestiairekast of op maat?

Een vestiairekast kan je kant-en-klaar kopen, maar ook op maat laten maken door een vakspecialist. Je kast op maat laten maken heeft meerdere voordelen, zoals:

  • Alles op maat & naar wens
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Specialistisch advies
  • Correcte plaatsing

 

Ga voor een vakspecialist!

Om zeker te zijn van een perfect afgewerkte kast, laat je die plaatsen door een vakspecialist. Die heeft kennis van zaken en maakt jouw vestiairekast precies zoals jij dat wil. Zo zal de kast voldoen aan al je wensen en kan je hem jarenlang met plezier gebruiken.

Weten welk soorten vestiairekasten passen in jouw huis en hoeveel dit je precies kost?  Kom vrijblijvend in contact met experts om adviezen en prijzen te vergelijken!

 

Prijzen vestiairekast

Hoeveel je vestiairekast ongeveer zou kosten? Dat hangt vooral af van je keuze voor een kant-en-klare kast of maatwerk. Daarnaast spelen de omvang, de afwerking, de inrichting, … een grote rol. Enkele prijzen op een rij:

– Kant-en-klare vestiairekasten: vanaf 150 euro (incl. btw)
Vestiairekasten op maat: tussen 350 en 850 euro per lopende meter (excl. btw, incl. plaatsing)

Wil je weten hoeveel jouw vestiairekast je precies gaat kosten en wat je kan doen om geld te besparen?  Vraag gratis & vrijblijvend meerdere offertes aan om te vergelijken!

 

Inspiratie: 4 voorbeelden van vestiairekasten

Er zijn talloze opties voor een vestiairekast. Ingebouwd, losstaand, open, met of zonder deuren, … Hieronder een aantal voorbeelden ter inspiratie voor jouw kast!

 

VOORBEELD 1: losstaande vestiairekast met spiegel

losstaande vestiairekast met spiegel

Deze kast staat los en is dus handig te verplaatsen of verhuizen. Door de spiegel op de deur heb je ook geen extra losse spiegel meer nodig. Bovendien kan je de deuren gemakkelijk openen.

 

VOORBEELD 2: open vestiairekast van hout onder de trap

open vestiairekast van hout

Deze vestiairekast is open, waardoor je meteen kan zien waar je moet zijn. Het hout heeft een natuurlijke look die goed past bij de rest van het interieur. Door de kast onder de trap te plaatsen, maak je ook nuttig gebruik van beschikbare ruimte die anders verloren blijft.

 

VOORBEELD 3: ingebouwde kast zonder handgrepen

ingebouwde kast zonder handgrepen

Een ingebouwde kast is ruimtebesparend. Dit type maatwerk is uiteraard duurder, maar je gebruikt minder ruimte en je hebt een meubel voor het leven. Door te werken met een kliksysteem in plaats van handgrepen, oogt de vestiairekast ook strakker en minimalistisch.

 

VOORBEELD 4: ingebouwde kast met bankje

ingebouwde kast met bankje

Deze ingebouwde kast zorgt voor een extra zitruimte. Handig om je schoenen aan te trekken of om je kind hierbij te helpen. Doordat het bankje geïntegreerd is in de kast, neemt deze ook nauwelijks ruimte in beslag.

 

 

Offertes voor een dressing ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde kastenbouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde kastenbouwers