Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kledingkast-expert.nl Online inspiratie & tips over de mogelijkheden, materialen en
prijzen van dressings en kasten op maat.
header image
Kledingkast-expert.nl

Dress eiland

Op zoek naar een mooie aanvulling voor je dressing of extra opbergruimte in je slaapkamer? Dan is een dress eiland zeker een optie. In dit artikel bespreken we alle mogelijkheden, de meest gangbare prijzen en geven we een aantal voorbeelden  van dressings met een eiland ter inspiratie.

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Prijs dress eiland plaatsen
Inspiratie & voorbeelden
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een dress eiland?

Een dress eiland is een echte blikvanger in je dressing of slaapkamer. Naast het esthetische aspect is zo’n meubel natuurlijk ook erg functioneel. De grootste voordelen van een dressing eiland op een rij:

  • Extra opbergruimte: begint je inloopkast vol te raken? Dan is een eiland voor je dressing de oplossing. Zo’n dress eiland geeft je veel extra ruimte om kleding, schoenen, … netjes op te bergen. Daarnaast is het een ideale plek om kleding op te vouwen of je favoriete accessoires uit te lichten.
  • Verschillende afmetingen: dress eilanden zijn op maat te maken voor verschillende ruimtes. Hou er echter wel rekening mee dat dit meubel hoe dan ook loopruimte in beslag zal nemen. Zelfs de grootste inloopkasten en kamers voelen met een eiland kleiner aan.
  • Uiteenlopende toepassingen: een eiland hoef je niet noodzakelijk te gebruiken als aanvulling op je dressing. Zo kan je dit meubel ook apart plaatsen in je slaapkamer of woonkamer. Kies je ervoor om zo’n kast in de buurt van je badkamer te monteren? Kies dan zeker voor vochtwerende materialen.

Dress eiland laten plaatsen? Vergelijk vrijblijvend voorstellen en adviezen van 2 à 3 ervaren vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice.

dress-eiland

 

Mogelijke uitvoeringen van dress eilanden

Een vakman maakt jouw dress eiland volledig op maat van jouw woning en persoonlijke wensen. Maar welke keuzes kan je allemaal maken? Een kort overzicht van de mogelijke stijlen, indelingen en materialen.

 

1. Stijlen

Dressing eilanden worden vaak gecombineerd met inloopkasten in dezelfde stijl. Denk bijvoorbeeld aan modern, landelijk, klassiek, … Waar moderne dress eilanden bekend staan om strakke lijnen en wit/zwart contrasten, draait het bij klassieke eilanden eerder om luxe vormen. Kies je voor een landelijke stijl? Dan zal je dress eiland gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals hout, natuursteen, …

 

2. Indelingen

De indeling van een dress eiland is afhankelijk van hoe je dit meubel wil gebruiken. Wil je jouw schoenen centraal tentoonstellen? Dan kies je doorgaans voor open vakken. Is het doel om breekbare accessoires veilig op te bergen? Dan kies je eerder voor stevige lades die je makkelijk kan sluiten. En uiteraard is ook een combinatie van beide mogelijk. Samen met je vakman bepaal je helemaal zelf de indeling van je dress eiland.

 

3. Materialen

Wat betreft materialen is het aanbod vergelijkbaar met dat van inloopkasten zelf. Denk hierbij aan hout, kunststof, MDF, … De uiteindelijke keuzes die je maakt, hangen vooral samen met jouw smaak en je budget. Zo is MDF behoorlijk budgetvriendelijk, maar iets minder duurzaam dan massief hout. Wil je het topblad van je dress eiland verfraaien? Dan kan je onder meer werken met glas of natuursteen.

 

Welk type dress eiland kies ik best?

Interesse in een dressing met eiland, maar ben je niet zeker uit welke opties je allemaal kan kiezen? Schakel dan een vakman in via onze gratis offerteservice. Zo vergelijk je vrijblijvend adviezen, prijzen, werkwijzen, … Start je aanvraag hier.

 

Prijs dress eiland plaatsen

Dressing eilanden vormen vaak een  onderdeel van een complete dressing. De prijzen zijn dan ook gelijkaardig. Je mag rekenen op een richtprijs van € 50 à 300 per lopende meter voor een standaard dress eiland (excl. btw en plaatsing). Ga je voor puur maatwerk?  Dan geldt eerder een richtprijs vanaf € 300 per lopende meter (excl. btw en plaatsing).

LET OP: prijzen verschillen niet alleen op basis van gekozen materialen, afmetingen, … Ook variëren ze van vakman tot vakman. Vraag gericht advies en prijzen op maat bij vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice. Start je aanvraag hier.

 

Inspiratievoorbeelden dress eiland

Ben je nog niet zeker hoe jouw gedroomde dressing met eiland eruit moet zien? Om de nodige inspiratie op te doen, reiken we je alvast enkele mogelijke voorbeelden aan in verschillende stijlen.

 

INSPIRATIE 1 = Landelijke houten dressing met eiland

dressing-eiland

Hout is één van de populairste materialen voor inloopkasten en dress eilanden. Hiermee krijgen ruimtes snel een natuurlijke en warme sfeer. In het voorbeeld zie je hoe je verschillende houtsoorten kan combineren voor een unieke uitstraling.  Hierbij wordt het dress eiland niet gebruikt om zoveel mogelijk in op te bergen, maar functioneert het eerder als decoratieve aanvulling op de garderobekasten zélf.

 

INSPIRATIE 2 = Dress eiland met natuursteen topblad

dressing met eiland

Een houten, open dress eiland met een zwart topblad van natuursteen; dit is een mooi voorbeeld van hoe je een dressing eiland kan verfraaien met materialen als marmer, graniet, … Daarnaast is dit eiland een duidelijke illustratie van een handige indeling met open vakken en lades.

 

INSPIRATIE 3 = Moderne dressing met wit eiland

modern dress eiland

Witte dressing eilanden en garderobekasten ogen vaak strak, overzichtelijk en vormen zo samen 1 harmonieus geheel. In het voorbeeld hierboven is de ruimte naast de badkamer omgetoverd tot moderne opslagkamer, met het dress eiland als centrale blikvanger.

 

Geld besparen voor je dressing eiland = offertes vergelijken

Een dressing met eiland is al gauw behoorlijk prijzig. Wil je deze kosten zoveel mogelijk beperken? Dan vergelijk je best voorstellen van meerdere vakmensen via onze gratis offerteservice. Zo geniet je niet alleen van gericht advies en prijzen op maat, maar vergelijk je ook werkwijzen, uitvoertermijnen, … Start je aanvraag via onderstaand offerteformulier:

 

 

Offertes voor een dressing ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde kastenbouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde kastenbouwers