Fotogalerij: inspirerende dressings

Op zoek naar inspiratie voor jouw kasten? In dit artikel ontdek je inspirerende voorbeelden van garderobekasten die je alvast op weg helpen.

 

Leuke ingebouwde garderobekasten

Inbouwkasten zorgen ervoor dat je heel wat ruimte bespaart. Tegelijkertijd oogt de kamer hiermee ook overzichtelijker.

inspirerende ingemaakte garderobekasten

In bovenstaand voorbeeld is een zolderkamer helemaal omgebouwd tot dressingruimte met ingemaakte kasten. De witte kleuren zorgen voor rust en doet de kamer optisch groter lijken.

Door de dressing op maat laten maken, heb je controle over het ontwerpproces. Daardoor kan je tot in de kleinste details jouw ontwerp mee vorm geven. Dat is het ultieme voordeel aan een op maat gemaakte kast. Je bent er zeker van dat deze kasten perfect afgestemd zijn op jouw wensen en smaak.

 

inspirerende garderobekast met ingebouwde kasten

In bovenstaand voorbeeld is de ingemaakte dressing aangepast aan de individuele behoeften van de eigenaar. Elke indeling is bestemd voor een specifiek kledingstuk. De grote kasten voor jassen en mantels. De allerkleinste schuiven zijn speciaal gemaakt voor het opbergen van lingerie.

 

Inspirerende garderobekast stijl van Versailles

Uiteraard kan je op deze manier ook je persoonlijkheid benadrukken. Kies je voor een hippe moderne dressing, of ga je liever voor een stijlvolle klassieke dressing? Voor elk wat wils. Deze ingemaakte dressing is geïnspireerd door het kasteel van Versailles. Door persoonlijke accenten toe te voegen, krijg je een unieke kast die nergens anders te koop is.

 

Design garderobekast

Je kan je kleerkasten ook altijd tillen naar een hoger niveau. Voor wie houdt van strak design, kan dit ook aangeven bij het ontwerpen van de kasten.

inspirerende design garderobekasten
Deze kasten zijn daarvan een interessant voorbeeld. De gesloten kasten op deze foto zijn een streling voor het oog. Door de kleine kasten naast elkaar te plaatsen op asymmetrische wijze, worden ze visueel interessant. Dankzij het hout en de ingebouwde spots is ze ook warm qua uitstraling.

 

Glamoureuze inloopkasten

Hou je van glitter & glamour? Dan zijn onderstaande inloopkasten vast iets voor jou.

Glamoureuze garderobekasten op maat

Richt je dressing in zoals een winkelruimte. Door gebruik te maken van open rekken, geef je je schoenen een ereplaats. Hierdoor waan je je onmiddellijk in een echte modewinkel.

 

inspirerende garderobekasten met boudoir

Vergeet zeker en vast niet om ruimte te maken voor je eigen boudoir.  De spiegel is praktisch en vergroot de ruimte optisch.

 

garderobekasten en inloopkasten op maat

Een losstaande kast afgewerkt met glas, maakt het onmiddellijk heel wat glamoureuzer. Daarnaast heeft ook de verlichting een groot glamgehalte. Ook hier maken de spiegels de ruimte een pak groter.

 

Praktische garderobekast op maat

Plaats je dressing zodanig dat ze in overeenstemming zijn met jouw dagelijkse rituelen. Handig zijn de kledingruimtes die in één stuk doorlopen met de badkamer. Zo loop je van je douche onmiddellijk naar je kleerkast om een outfit te kiezen.

praktische garderobekasten op maat

In dit inspirerende voorbeeld wordt het praktische nut van een badkamer die doorloopt in een dressing meteen duidelijk. De stijl van de badkamer wordt doorgetrokken naar de dressing. Een leuke zitbank maakt het praktisch en gezellig.

 

praktische garderobekasten in hotel stijl

Of doe het zoals in bovenstaande realisatie van een hotelkamer. Ook in een kleine ruimte kan je een soort mini-dressing maken. De badkamer, slaapkamer en dressing lopen in elkaar door. Je kan ze afsluiten van elkaar met een gordijnrail voor meer privacy. De stijl is dezelfde doorheen de gehele ruimte, waardoor je een eenheidsgevoel krijgt.

 

Tip voor een voordelige kledingkast: vraag prijzen op maat op bij verschillende vakmannen. Zo zie je meteen welke vakman het goedkoopst de klus kan klaren.

 

Eén beeld zegt meer dan 1000 woorden. Op deze pagina vind je een overzicht van heel wat inspirerende dressing inrichtingen. Van landelijke dressings tot hypermoderne design dressings. Heb je zelf ook nog enkele leuke realisaties of foto’s gevonden? Laat het ons zeker weten dan voegen we ze met plezier toe.

Landelijke dressing Witte dressing Dressing in de slaapkamer Open gesloten dressing dressing schuifdeuren schuin dak dressing Dressing in badkamer Badkamer met inbouwkasten Kleine dressing Klassieke dressing Inbouwkast voor kleding Dressing voor schoenen Dressing naast de badkamer Dressing in hout Moderne dressing Slaapkamer met dressing en badkamer