Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kledingkast-expert.nl Online inspiratie & tips over de mogelijkheden, materialen en
prijzen van dressings en kasten op maat.
header image
Kledingkast-expert.nl

Inspirerende kledingkasten

Ben je op zoek naar een landelijke inloopkast? Of eerder een moderne ingemaakte kast? Een maatwerk kast voor je volledige kledingcollectie of enkel voor je schoenen? Welk soort kast je ook zoekt, op deze inspiratiepagina doe je ongetwijfeld tal van ideeën op.

slaapkamer met badkamer en dressing

Slaapkamer met dressing en badkamer

Wil jij je kledingkast en badkamer ook het liefst zo dicht mogelijk bij je slaapkamer? Of heb je weinig plaats? Dan is het misschien een goed idee om je kledingkast en badkamer in je slaapkamer te integreren. In dit artikel vind je zeker inspiratie.
dressing modern

Moderne dressing

Ben je meer fan van een moderne look? Hier vind je inspiratie en tips over zowel het esthetische als het functionele luik bij het inrichten van je eigen strakke kledingkast!
dressing inspiratie hout

Dressing in hout

Wil je een gezellige sfeer creëren in je kledingkast? Dan is een kledingkast in hout misschien wel iets voor jou! Zo kies je voortaan je 'outfit of the day' in een warme en rustgevende omgeving.
dressing naast badkamer inspiratie

Inloopkast naast de badkamer

Een kledingkast vlak naast je badkamer biedt vele voordelen maar er zijn ook enkele dingen waar je best aandacht aan besteed zoals bv. bescherming tegen vocht. Meer hierover vind je hier.
dressing voor schoenen inspiratie

Garderobekast voor schoenen

Ben jij ook schoenverslaafd? Dan is een dressing voor je schoenen beslist een must-have! In dit artikel kan je alvast wat inspiratie opdoen.
ingebouwde kast voor kleding

Inbouwkasten voor kleding

Je denkt dat de ruimte te klein is voor de kledingkast van je dromen? Inbouwkasten zijn dé oplossing! Met inbouwkasten bespaar je veel ruimte en wordt elk hoekje van de kamer ten volle benut.
kleine dressing inspiratie

Kleine dressing inrichten

Een kledingkast inrichten kan je zelfs in de kleinste ruimtes. Het is alleen belangrijk dat de ruimte optimaal wordt benut, dit kan je onder andere doen door gebruik te maken van inbouwkasten. Voor meer tips & tricks kan je terecht in dit artikel.

Leuke dressings met ingemaakte kasten

inspirerende dressing met ingemaakte kasten

Ingemaakte kasten zorgen ervoor dat je heel wat ruimte bespaart. Tegelijkertijd oogt de kamer hiermee ook overzichtelijker.

In bovenstaand voorbeeld is een zolderkamer helemaal omgebouwd tot dressingruimte met ingemaakte kasten. De witte kleuren zorgen voor rust en doet de kamer optisch groter lijken.

Door de dressing op maat laten maken, heb je controle over het ontwerpproces. Daardoor kan je tot in de kleinste details jouw ontwerp mee vorm geven. Dat is het ultieme voordeel aan een op maat gemaakte kast. Je bent er zeker van dat deze kasten perfect afgestemd zijn op jouw wensen en smaak.inspirerende dressing met ingemaakte kasten op maat

In bovenstaand voorbeeld is de ingemaakte dressing aangepast aan de individuele behoeften van de eigenaar. Elke indeling is bestemd voor een specifiek kledingstuk. De grote kasten voor jassen en mantels. De allerkleinste schuiven zijn speciaal gemaakt voor het opbergen van lingerie.Inspirerende dressing stijl van Versailles

Uiteraard kan je op deze manier ook je persoonlijkheid benadrukken. Kies je voor een hippe moderne dressing, of ga je liever voor een stijlvolle klassieke dressing? Voor elk wat wils. Deze bovenstaande ingemaakte dressing is geïnspireerd door het kasteel van Versailles. Door persoonlijke accenten toe te voegen, krijg je een unieke kast die nergens anders te koop is.Dressing met design kasten

inspirerende dressing met design

Je kan je kleerkasten ook altijd tillen naar een hoger niveau. Voor wie houdt van strak design, kan dit ook aangeven bij het ontwerpen van de kasten.

Deze kasten zijn daarvan een interessant voorbeeld. De gesloten dressing is een streling voor het oog. Door de kleine kasten naast elkaar te plaatsen op asymmetrische wijze, worden ze visueel interessant. Dankzij het hout en de ingebouwde spots is ze ook warm qua uitstraling.Glamoureuze inloopdressings

Hou je van glitter & glamour? Dan zijn onderstaande inloopkasten vast iets voor jou.


Glamoureuze dressing op maat

Richt je dressing in zoals een winkelruimte. Door gebruik te maken van open rekken, geef je je schoenen een ereplaats. Hierdoor waan je je onmiddellijk in een echte modewinkel.inspirerende dressing met boudoir

Vergeet zeker en vast niet om ruimte te maken voor je eigen boudoir. De spiegel is praktisch en vergroot de ruimte optisch.inloopdressing op maat met glamour

Een losstaande kast afgewerkt met glas, maakt het onmiddellijk heel wat glamoureuzer. Daarnaast heeft ook de verlichting een groot glamgehalte. Ook hier maken de spiegels de ruimte een pak groter.Praktische dressing op maat

Plaats je dressing zodanig dat ze in overeenstemming zijn met jouw dagelijkse rituelen. Handig zijn de kledingruimtes die in één stuk doorlopen met de badkamer. Zo loop je van je douche onmiddellijk naar je kleerkast om een outfit te kiezen.


praktische dressing op maat

In dit inspirerende voorbeeld wordt het praktische nut van een badkamer die doorloopt in een dressing meteen duidelijk. De stijl van de badkamer wordt doorgetrokken naar de dressing. Een leuke zitbank maakt het praktisch en gezellig.praktische dressing in hotel stijl

Of doe het zoals in bovenstaande realisatie van een hotelkamer. Ook in een kleine ruimte kan je een soort mini-dressing maken. De badkamer, slaapkamer en dressing lopen in elkaar door. Je kan ze afsluiten van elkaar met een gordijnrail voor meer privacy. De stijl is dezelfde doorheen de gehele ruimte, waardoor je een eenheidsgevoel krijgt.

Tip voor een voordelige dressing: om jouw droomdressing te maken, is het handig om bij verschillende schrijnwerkers een offerte op maat te laten maken. Het opmaken van prijsbestekken is altijd gratis en vrijblijvend. Nadien pik je uit de verschillende aanbiedingen de meest voordelige. Hier kan je terecht voor een aanvraag op maat.