Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kledingkast-expert.nl Online inspiratie & tips over de mogelijkheden, materialen en
prijzen van dressings en kasten op maat.
header image
Kledingkast-expert.nl

Maatwerk kasten

Op zoek naar ideeën en inspiratie voor kasten op maat? In dit artikel krijg je een overzicht van de mogelijke materialen en afwerkingen. Daarnaast lijsten we ook enkele originele inspiratievoorbeelden op die je alvast op ideeën kunnen brengen.

Ga snel naar: mogelijke afwerkingen – prijzenofferte aanvragen
Inspiratie en info: kledingkastbadkamermeubelkast woonkamerkastenwandschuifdeurkast

 

Voordelen maatwerk kasten

 • Optimaal benutten ruimte: integreer je kasten naadloos in het bestaande interieur en beschik toch nog over voldoende leefruimte.
 • Multifunctioneel: combineer je boekenkast op maat bijvoorbeeld met een bureau of een televisietoestel. Of integreer je dressing in de badkamer. De mogelijkheden zijn eindeloos.
 • Personaliseren: speel met afmetingen, afwerkingen en kleuren. Geef zo je maatwerk kasten een geheel eigen toets.

 

 

Veelgebruikte materialen

De keuze van het materiaal bepaalt in belangrijke mate het uitzicht van je maatkasten en je interieur. Kies je voor een tijdloos materiaal? Of verkies je een moderne, strakke look? Massief hout, fineer, laminaat, melamine, MDF en multiplex zijn alvast populaire materialen. Een overzicht van de belangrijkste eigenschappen.

 

Massief hout

massief hout maatwerk kast

Massief hout bestaat voor 100% uit natuurlijk zacht naaldhout of hard loofhout. Het biedt heel wat voordelen als basis voor moderne kasten op maat.

 • 100 % natuurlijk materiaal.
 • Tijdloos, robuust en authentiek design.
 • Onderhoudsvriendelijk.

 

Fineer

fineer maatwerk kasten

Hierbij wordt een laagje massief hout op een basisplaat uit bijvoorbeeld MDF, multiplex of OSB gelijmd.

 • Qua uitzicht vergelijkbaar met massief hout. Weliswaar goedkoper.
 • Afwerkingsmogelijkheden: zandstralen, vernissen, beitsen of kleuren.
 • Krimpt niet en ook vormvast.

 

Laminaat

laminaat maatwerk kasten

Dit plaatmateriaal van ongeveer 0,9 mm dik is opgebouwd uit verschillende lagen samengeperst melamine hars. Het laminaatvel wordt langs beide kanten van een spaanderplaat, multiplex-plaat of MDF-plaat verlijmd.

 • Qua uitzicht is laminaat vergelijkbaar met melamine.
 • Stootvaster en minder buigzaam dan melamine.
 • Krasvast.
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren en houtimitaties.

 

Melamine

melamine maatwerk kasten

Dit plaatmateriaal bestaat uit een spaanderplaat waarop een fijn laagje melaminehars van bijvoorbeeld 0,01 mm dikte is aangebracht als afwerkingslaag.

 • Verkrijgbaar in meerdere kleuren: egaal, mat of glanzend.
 • Verkrijgbaar in verschillende houtmotieven of een ander motief.
 • Vooral gebruikt voor de binnenkant van kasten.

 

MDF

MDF kasten maatwerk
Het plaatmateriaal Medium Density Fiberboard (of MDF) bestaat uit gedroogde houtvezels die met een bindmiddel samengeperst worden tot panelen.

 • Ideaal voor strakke, moderne interieurs.
 • Mooie egale lakafwerking mogelijk dankzij het glad oppervlak en de fijne vezels.
 • Vervormen of zwellen niet bij een hoge luchtvochtigheid. Daarom ook geschikt voor badkamers.
 • Milieuvriendelijk materiaal.

 

Multiplex

multiplex maatwerk kasten
Het plaatmateriaal multiplex is het eindresultaat van meerdere dunne lagen fineer-, naald- of hardhout die met elkaar verlijmd worden.

 • Verkrijgbaar in verschillende diktes. Hoe dikker, hoe krachtiger en stabieler.
 • Geschikt om binnen en buiten te gebruiken. Voor een nog betere bescherming tegen vocht en andere weersinvloeden wel best behandelen met een waterbestendige verf.
 • Multiplex voor intern gebruik: ideaal voor lambriseringen, vloeren, meubels en speeltoestellen.
 • Hoge draagkracht. Daardoor perfect geschikt voor grote overbruggingen, sokkels of als afwerking van dressings.
 • Door zijn natuurlijke afwerking lijkt het sterk op massief hout.

 

 

Maatwerk kasten prijzen

De prijs van kasten is afhankelijk van verschillende factoren zoals het materiaal, de afmetingen, het aantal kasten, de indeling … Je keuze voor standaardkasten of maatwerk kasten heeft de grootste invloed op de prijs.

 • Je stelt je droomkast samen met standaardkasten. Je kan hiervoor terecht in een doe-het-zelf winkel of bij een meubelfabrikant. Gemiddeld schommelen de prijzen tussen de 50 en 300 euro per lopende meter (incl. btw). Plaatsing niet inbegrepen.
 • Je klopt aan bij een schrijnwerker of een gespecialiseerde kastenbouwer die voor jou kasten op maat maakt. Je bepaalt volledig zelf de vorm, afmetingen, indeling, het materiaal, enzovoort. Gemiddeld mag je rekenen op 250 à 300 euro de lopende meter (incl. btw). Plaatsing niet inbegrepen. Ontvang advies en prijzen op maat van jouw project via de offertepagina.

 

Tip: vergelijk prijzen

Het type deuren, het type afwerking, de indeling, het aantal kasten, het materiaal, … Het zijn allemaal factoren die een invloed hebben op de prijs. Bovendien kan de prijs variëren per vakman. Vergelijk daarom offertes van verschillende kastenbouwers. Zo kan je makkelijker het beste voorstel kiezen en bespaar je heel wat geld. Ontvang vrijblijvend voorstellen en prijzen op maat van verschillende professionele kastenbouwers.

 

 

Maatwerk kasten realisaties en inspiratie

Zoek je ideeën voor maatwerk kasten in één of meerdere ruimtes? Je vindt hieronder alvast enkele leuke voorbeelden.

 

Maatwerk kledingkast

maatwerk kledingkast

Een kledingkast of dressing helemaal voor jezelf? Een droom voor velen! Je bepaalt de stijl en afwerking volledig zelf. Opvallend zijn de halfopen lades onderaan en de open kastruimte bovenaan, met legplanken voor schoenen, tassen enzovoort. Daarnaast zijn er de stangen voor kledinghangers. De zwarte spiegel in de hoek zorgt voor de perfecte afwerking en het contrast met de egale witte lakafwerking van de kasten.

 

Maatwerk badkamermeubel

maatwerk badkamermeubel

Waarom niet rechtstreeks vanuit je badkamer naar je kledingkast? Een efficiënte combinatie. Zo bespaar je onder meer onnodige verplaatsingen door huis. Vuile was elegant opbergen kan bijvoorbeeld door een mand in de kast te plaatsen. Opvallend hierboven zijn ook de gesloten lades onderaan in de hoek en de uitschuifbare open lades voor schoenen. Badkamer en kledingkast zijn bovendien naadloos op elkaar afgestemd qua stijl en kleur. Zo komt hetzelfde type vloer en hout terug in de badkamer en kledingkast.

 

Maatwerk kast woonkamer

maatwerk kast woonkamer

Ook in je woonkamer kan je perfect met maatwerk kasten aan de slag. Zoals het bovenstaande tv-meubel bijvoorbeeld toont. De lage kasten op de begane grond en de hangkasten tegen de wand vormen qua stijl en kleur een mooi geheel. De houten achterwand doet de rest. Heb je trouwens al opgemerkt  dat de kleur van het onderstel van het tv-meubel maatwerk en de salontafel dezelfde is?

 

Maatwerk kastenwand

maatwerk kastenwand

Het voordeel van maatwerk kasten is dat je ze ideaal kan integreren in het bestaande interieur zonder in te boeten aan leefruimte. In het voorbeeld hierboven wordt de ruimte onder de trap perfect opgevuld door deze opbergkast. Trap en kast vormen bovendien een mooi modern en strak geheel qua stijl en kleur.

 

Maatwerk schuifdeurkast

maatwerk schuifdeurkast

Je kan voor je kledingkast kiezen voor kastdeuren of voor schuifdeuren. Interessant in bovenstaand voorbeeld is de integratie van de grote spiegel met de schuifdeur. In combinatie met de zachte houtkleur en het moderne interieur vormt er zich een mooi, licht geheel. Opvallend ook is dat de schuifdeurkast tussen het slaapgedeelte en de rest van de ruimte ligt. Daardoor ontstaan er binnen eenzelfde ruimte tussenzones met een eigen functie. In dit geval een slaapzone aan de ene kant en een kledingzone aan de andere.

 

Offertes voor een dressing ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde kastenbouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde kastenbouwers